Zondag 3 april zijn enkele leden van kanovereniging Oisterwijk een wildwater tocht gaan varen op de Rur in Monschau. Deze rivier biedt een leuk wildwater om het seizoen mee te beginnen. Ook is de rivier geschikt voor de minder ervaren wildwater kajakker.

????

Een van de jeugleden is ook voor voor het eerst meegegaan met een wilwater tocht. Bas hoe lang ben je nu lid van Kanovereniging oisterwijk? ????Ik denk dat ik nu bijna 1 jaar bij kano vereniging Oisterwijk zit. Dit was voor mij de eerste tocht op wildwater. Het was hartstikke gezellig. Ik zou zo nog een keer willen gaan.???? Het is dus goed bevallen? ????Ja, de actie, het water, de kano. Ik zou iedereen adviseren om een keer mee te gaan. De actie die je op het wildwater beleefd beleef je nergens anders.???? Aldus de 13 jarige Bas. ????ik ben wel een keer omgegaan toen ik op een golf wilde surfen. De eerste keer ging wel goed maar daarna lukte het niet meer. Gelukkig was ik niet alleen en hielp iedereen wel mee om me naar de kant te krijgen. Het is wel fijn dat iedereen op je let en vraagt of het goed gaat als je bent omgegaan????

????


Hoe ziet zo????n dag eruit als je met de kanovereniging op pad gaat? ????in de ochtend verzamelde we bij het verenigingsgebouw en hebben we alle kajaks en boten verzameld. Daarna gingen we op weg naar Monschau in Duitsland. We zouden eigenlijk met 10 mensen gaan maar er waren een paar afmeldingen dus gingen we maar met 7 mensen. De dag kon eigenlijk niet beter. Op een beetje regen na dan maar daar smelt je niet van, toch? Wel jammer dat het zo snel voorbij ging. Maar dat is niet erg, er komen nog genoeg rivieren. Het allerbeste van de dag was toch wel dat we van de rivier afgingen. Dat was echt gaaf. Het is wel snel voorbij zo????n dag, de autorit wel lang duurde maar dat heb ik er wel voor over. En heb je nog wat geleerd? ????Best veel. Ik heb geleerd om in een keerwater te komen en er weer uit te komen. Ook heb ik geleerd om met je boot in een golf te spelen. Maar het was me niet gelukt als de meer ervaren leden van kanovereniging Oisterwijk er niet bij waren.

????

????Voor jeugdleden is het vaak lastig om een indruk te krijgen van wat je kunt met de kanosport, daarom organiseren we ook tochten op wildwater voor de meer beginnende leden???? Aldus voorzitter Twan Geraats. Het lijkt me wel een dure sport zeker met die tochten in Duitsland, zeker voor jeugdleden. ????Dat valt reuze mee, tijdens onze tochten rijden we met zo min mogelijk auto????s en delen daarna de brandstof kosten. Met name voor de jeugdleden hebben we kajaks en andere materialen van de vereniging te huur. De contributie voor een heel jaar is ongeveer ?????? 100,-- euro en dat is inclusief zwem- abonnement voor het Staalbergven, heel redelijk lijkt me zo????

????

Meer foto????s

????

Lijkt het je ook leuk om te kanoen is het altijd mogelijk om een keer mee te trainen. Kijk op www.kvoisterwijk.nl of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

????

Kom kijken op de open dag van het Staalbergven op 1 mei en zie wat wij allemaal doen. De toegang is gratis.

????

Klik hier voor informatie over prijzen en het lidmaatschap. Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend meetrainen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

????

Agenda

Geen evenementen