25 jarig jubileum

Dit jaar bestaat kano vereniging Oisterwijk 25 jaar ! Om dit te vieren organiseren we op zaterdag 23 augustus een reünie voor alle oud-leden.

 

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

Op dit moment zijn we hard bezig om alle oud leden te benaderen en hun hun contact gegevens te controleren, aangezien onze administratie waarschijnlijk verouderd is in de afgelopen 25 jaar !

Wie had er toen immers al een mobiele telefoon of een email adres ?

 

[update] We hebben al een flink aantal mensen kunnen terugvinden, maar toch is alle hulp welkom !

Help ons !

 

Ben jij lid geweest van de kano verenging ? Stuur ons even een berichtje met je gegevens naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 
Kano 3 Daagse groot succes
De kano 3 daagse waren erg goed bezocht dit jaar !
Voor foto's klik hier.
De lokale omroep van Oisterwijk heeft ons 2 dagen gevolgd en een mooi verslag gemaakt:
 
Kano 3 Daagse 2014
Kanovereniging Oisterwijk organiseert ook dit jaar weer een kanodriedaagse. Deze zal plaats vinden op de avonden van 19, 20 en 21 juni. Op deze avonden kan iedereen laagdrempelig kennis maken met de kanosport. We starten met een workshop waarna twee mooie tochten in de omgeving volgen.

De kanodriedaagse is voor iedereen. Voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen, of zelfs het hele gezin. Tijdens de kanodriedaagse leer je de basis van de het kanoën in een eenpersoons kajak.  Daarnaast zie je de omgeving van Oisterwijk vanuit een ander perspectief. Na deze laatste tocht is er mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje nader kennis te maken met de kano vereniging en video’s en foto’s te bekijken die door de leden van de vereniging in de afgelopen jaren gemaakt zijn. Dan merkt u vanzelf dat we ons zeker niet beperken tot vlakwater varen maar vooral ook het wildwater door ons word opgezocht. Als u op deze avond besluit lid te worden van Kano Vereniging Oisterwijk betaalt u geen inschrijfgeld.

Deelname aan deze kanodriedaagse kost in totaal € 25.- (inclusief begeleiding en kanomateriaal). Voor deze avonden geldt een minimum leeftijd van 8 jaar én u moet in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A. Maximaal 30 deelnemers.

Donderdag 19 juni 19:00 - 21:00
Vrijdag 20 juni 19:00 - 21:00
Zaterdag 21 juni 18:00 - 21:00 let op, 1 uur eerder dus

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Winter kamperen biesbos

Het idee was al ergens begin december geboren, een weekendje winterkamperen in de biesbos.
Dus gelijk maar een datum geprikt. 1 februari was vastgelegd en alleen bij erg slecht weer zou het niet doorgaan.

 

Uiteindelijk waren we met 5 personen (Ilja, Andre, Twan, Miron en Ik) en was het nog even spannend wat het weer zou gaan doen.
temperaturen voorspeld van 's nachts rond het vriespunt en overdag ca. 5 graden, prima dus.
alleen regen op zaterdag dreigde nog roet in het eten te gooien. Het bleek echter alleen in de ochtend te gaan regenen, heel mooi. Wind was wel een beetje fors, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Dus de zaterdag hebben we lekker op ons gemak gedaan, beetje boodschappen doen e.d. en dan op ons gemak richting het biesbosmuseum gereden. Tegen de tijd dat we daar aankwamen was het al nagenoeg droog, Wel stond er nog een stevige wind. Onze overnachtingsspullen hadden we in de buurt van de overnachtingsplek geparkeerd, deze zouden we later wel overvaren.

 

Nadat we boten in het water hadden geladen bleek het in het begin toch wel pittig te zijn, een forse wind tegen zorgde ervoor dat we amper voorruit kwamen. Eenmaal in de beschutting van de bossen was het prima te doen. Tussen de bossen door en via wat smalle kreekjes zijn we uiteindelijk naar onze overnachtingsplek gevaren.

 

Ik had mezelf een doel gesteld voor dit weekend, ik wilde heel graag de zeearend zien en hopelijk bevers.
Van de zeearend zijn er slechts een paar in Nederland, waaronder ca. 3 in de biesbos. Deze grote roofvogel is erg imposant om te zien, Ca 90 cm hoog en een spanwijdte van 200/250 cm. De bevers zitten er genoeg in de biesbos, of je ze ziet is echter maar de vraag, de grootse kans is met de schemer.

 

Eenmaal op de overnachtingplek aangekomen was het lastig te bepalen waar deze nu precies was. De locatie aangegeven op de kaart bleek een groot rietveld te zijn, niet ideaal dus. We hadden echter een mooie plek aan het water gevonden en hoefden hiervoor de spullen niet eens over te varen. Achteraf kwamen we erachter dat de aangewezen overnachtingsplek net op een ander eilandje lag dan op de kaart stond aangegeven.

 

We hadden overdag al veel vogels gezien, met name wilde eenden, meerkoeten, futen, reigers en buizerds waren er in overvloed, maar nog geen zeearend of bever gezien. Echter bij onze overnachtingsplek kwam ik oog in oog te staan met een ree. Het beestje rende recht op mij af, stopte even en liep toen toch weer richting mij. Zo'n 50 meter voor mij had hij toch door dat er iets niet klopte en gooide de remmen erop. Hij wachtte even, maar besloot toen toch links uit de flank te gaan de bossen in. prachtig gezicht en nog op camera vast kunnen leggen ook.

 

De overnachting was top. Ik sliep met Miron onder een zeiltje en de ander jongens gezellig in een tent.
Voor het eten hadden we een heerlijk stoofpotje bereid in de Dutch oven en 's avonds de warmte van een heerlijk klein kampvuurtje en een glaasje whisky.

 

Na een nachtje heerlijk slapen en ontbijten werden we 's ochtends weer beloond. We hoorden een ree blaffen en daarna kwam deze op ons afrennen, toen hij in de gaten kreeg dat wij op zijn pad lagen besloot uit toch uit te wijken. De enige optie was echter via het water, dus het beestje zwom mooi naar het bos aan de overkant. Ik wist dat ze konden zwemmen, maar had dit nog nooit gezien. Erg gaaf.

 

Plannen voor de zondag waren om een stuk te gaan wandelen in de Doolhof en daarna terug naar de auto te varen. Zondag bleek het weer stukken beter te zijn, de wind was wat gaan liggen en ook de zon liet zich af en toe zien. De Doolhof was een korte, maar best wel leuke wandeling door een wilgenbos. Ook hier werden we weer verrast door een Ree. Deze bleef stijf staan op ca 20 meter voor ons. Toen het beestje besloot verder te gaan bleek dat het een sprong reeën betrof en kwamen er nog 3 andere achter hem aan. Die hadden we nog niet gezien, wat een schutkleuren.

 

Maar nog steeds geen zeearend of bever gezien (ja Twan en Andre hadden gisteravond in de schemer een schim gezien en horen slaan met zijn staart)
Ik had vandaag mijn positie helemaal vooraan in de 3 persoons canadees. Ideaal ik kon alles mooi zien en had dan ook mijn camera en verrekijker bij de hand. We voeren langzaam terug door nog wat smalle kreekjes en toen zag ik iets. hoog in de bomen iets verderop zat een grote vogel. Door de verrekijker duidelijk te zien, het was de zeearend. Allemaal waren we erg enthousiast dat we deze gezien hadden en hebben er dan ook even van genoten. Onze route liep verder richting de zeearend, dus we zijn nog iets dichterbij gekomen om wat mooie foto's te kunnen maken. uiteindelijk vond het beest het welletjes en ging ervandoor.

 

Mooi die hadden we in de pocket, verder op ons gemak terug naar de auto. We hadden nog een ding te doen.
Zaterdag hadden we nog een wildcamera opgehangen. Deze moesten we nog even ophalen, hopelijk stonden hier foto's op van een bever. Toen we hier bijna waren, en tevens bijna bij het eindpunt, Werd de aandacht van de voorste boot getrokken door iets in het riet. Ja hoor het was een bever. Het beestje lag lekker op zijn gemak te eten aan de kant van het water op slechts 2 meter afstand van ons vandaan. In eerste instantie was hij even afgeleid, maar uiteindelijk interesseerde het hem niets meer dat wij daar lagen en ging rustig door met knagen aan de bast van een tak. Geweldig dat we dit zo hebben kunnen zien, want uiteindelijk stond op de wildcamera helemaal niets.

 

Een erg geslaagd weekend waarin we veel hebben kunnen zien. Ik denk dat dit mede komt doordat we nu in de Winter het stuk gevaren hebben, het was erg rustig op het water. Zeker op de zaterdag hebben we bijna niemand gezien. Erg fijn om zo in de natuur bezig te zijn.

Groetjes Koen

 

 
ALV 2014

Vrijdag 7 februari is er weer de ALV. Aanvang is om 20:00.

Graag op tijd aanwezig zodat we meteen kunnen beginnen.


 
Zwembad trainingen
Voor de volledigheid nog een keer de data van de zwembad trainingen:
  • Zondag 15 november
  • Zondag 13 December
  • Zondag 17 januari
  • Zondag 14 februari
  • Zondag 13 maart

Train je mee zorg dan dat je op tijd aanwezig bent bij het Staalbergven, zo weten we zeker dat we voldoende boten bij ons hebben. Je blijft zelf verantwoordelijk dat er voor jouw een boot bij het zwembad is.

De trainingen zijn van 15:00 tot 16:00u in zwembad de Leye. Voor de eerste training verzamelen we om 14:00uur bij het clubhuis om de kano´s die mee gaan schoon te maken. De andere data verzamelen we om 14:30u bij het clubhuis.
 
Lichtjestocht

De lichtjestocht is onze jaarlijkse afsluiting van het buitenseizoen. Deze vindt plaats op vrijdag 25 oktober. We vertrekken rond 19:30 vanuit het Staalbergven naar de locatie van het oude clubhuis bij sportpark d´n Donk (bij Petanque Club Oisterwijk). Daar plaatsen we de lichtjes / kaarsen / fakkels op de kano´s. Iedereen moet zijn eigen kano versieren met zijn eigen lichtjes.

Vervolgens varen we naar het Lindepark waar warme chocolade melk drinken. Daarna keren we om en varen we weer terug naar het instappunt. Kom op tijd. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het opladen van een boot op de trailer.

 
Foto avond Slovenië
Aanstaande vrijdag is er een bijeenkomst van iedereen die mee is geweest naar Slovenië deze zomer.
Onder het genot van een BBQ gaan we de foto's en filmpjes kijken. Uiteraard is iedereen die niet is mee geweest ook welkom ! Meld je even aan voor de BBQ bij Maartje !

[update] Foto's zijn nu online beschikbaar via Dropbox. Mail Twan voor de link.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 13

Activiteiten

Meer...

oisterwijk kano staalbergven wildwater cursus trainingen tilburg kanopolo leye beginnerscursus kayak frankrijk kajak waterstanden begeleider kajakken kanodriedaagse sporter lier duitsland december monschau slalombaan trailer wind afhankelijk clubhuis data lichtjestocht nieuw verzamelen vindt wildwaterkanoën zeearend erft eskimoteren klimwand korting laagdrempelig moesten november sportief waarna $line biesbos biesbosch caches dieselkleur geocaching jouw later liet nadat perspectief prima sjors alvast betekend bever eten flink graag hondsberg kaart kanoërs kano´s kernen lichtjes lyon persoon regen slalom slechts slovenië sporten verantwoordelijk vertrekken vlakwater volgend waarin waarvan warme 2014 aanstaande alpen ardennen beetje begeleiders direct freestyle gebied gedragsregels gekregen gezellige golf golven http huur inschrijving instructies kanolier klaar nodige nooit pagina regio rustig schoon seksuele sluis stroming tkbn verplicht vind volgt vonden vooraf wals welkom zorg sault brenaz reusel ambleve canadees den bosch dutch oven hammer kano 3 daagse tilburg wild water wildwater kennismaking drie diredaagse kano drie daagse oisterwijk tilburg natuur tochtje foto video lovo kano sjors sportief goirle tilburg neuss reunie kano tilburg oisterwijk zandvanger ruhr sault brenas sjors sportief goirle gratis sporten jeugd oisterwijk tilburg wild water winterkamperen /chronoforms aanbod aandacht amel chronoforms driedaagse exclusief hottub kano 3 daagse tilburg wild water wildwater kanoavond kanoslalom kanotocht kayaker rhone toeren vanavond